Afvalpreventie PDF Print E-mail

 

Onderdeel van een milieuvergunning is bijvoorbeeld een afvalpreventieonderzoek. Het produceren van afval wordt vaak gemakkelijk over gedacht, echter het is over het algemeen kostbare. Afval kost grondstoffen en procestijd (arbeid en/of machines) en voor de verwerking van afval moeten kosten worden gemaakt. Daarbij tast afval het milieu aan. Het voorkomen van afval levert dus financiƫle winst, maar ook winst op het gebied van milieu op.
Een afvalpreventieplan dat door Milieu- Adviesburo De Jong BV wordt opgesteld bevat een analyse van alle stofstromen welke binnen uw bedrijf of organisatie lopen. Vervolgens wordt geanalyseerd op welke punten binnen u proces afval vrijkomt. Aan de hand van de aard en indeling van uw proces en de hoeveelheden en de soorten afval worden verschillende preventieopties en de verwachte financiƫle winst onderzocht.

Bij een beperkt afvalpreventieonderzoek worden alleen de belangrijkste processen bekeken. De stoffenbalansen worden voor het bedrijf als geheel weergegeven. De mogelijke maatregelen volgen veelal uit maatregellijsten.
 

Laatst aangepast op vrijdag, 01 mei 2009 17:48